BİTKİ | KULLANMA AMACI VE DÖNEMİ | KULLANMA DOZU (100LT SUYA) |
Çekirdeksiz Üzümler | Büyük normal sıklıkta ve iri taneli salkımlar elde etmek amacıyla birinci uygulama: çiçek kapsüllerinin %70i döküldüğü evrede | 120mL + 20mL Yayıcı - Yapıştırıcı |
İkinci uygulama: bundan 10-12 gün sonra tanelerin 3mL çapında saçma iriliğine ulaştığında |
Kurutmalık Üzümler | Çiçek kapsüllerinin dökülmesinden 4-5 gün sonra yapılır | 30mL + 30mL Yayıcı - Yapıştırıcı |
Narenciyelerde | Birinci çiçek döllenmesini teşvik için; özellikle satsuma ve klementin türü mandalinalarda çiçeklerin %75-80i açtığı devrede hazırlanan solüsyon çiçeklere püskürtülür. | 30mL + 20mL Yayıcı - Yapıştırıcı |
İkinci Haziran dökümü önlemek için Valenciye Portakalları hariç diğer çeşitlerde çiçek açımının tamamlanmasından 4-5 hafta sonra (döküm başlamadan bir ay önce) hazırlanan solüsyon çiçeklere püskürtülür | 120mL +20mL Yayıcı - Yapıştırıcı |
Üçüncü hasatın geciktirilmesi için a) Washington portakallarda meyvelerde ilk renk değişimi görülür görülmez hazırlanan solüsyon meyvelere püskürtülür b) Yataklık limonlarda: meyvelerde ilk renk değişimi görüldüğünde hazırlanan solüsyon meyvelerde püskürtülür böylece meyvelerin ağaç üzerinde 2-3 ay müddetle kalmasını sağlar c) Greyfurtlarda ilk renk dönüşümü görüldüğünde hazırlana solüsyon meyvelere püskürtülür | 60mL + 20mL Yayıcı - Yapıştırıcı |
90mL + 20mL Yayıcı - Yapıştırıcı |
Armut | Meyve tutumu az olan armut çeşitlerinde çiçeklerin %30u açtığında verim artırma için ve çiçeklenme devresinde meydana gelebilecek don zararından korumak için donlardan en geç iki gün sonra hazırlanan solüsyon ağaçlara püskürtülür | 90-150 mL + 90 mL Yayıcı - Yapıştırıcı |
Kiraz Ve Vişne | Meyvelerde renk değişiminin başladığı dönemde uygulanır. Bu uygulamalardan iri dayanıklı ve düzgün meyve elde edilir | 90 mL + 50 mL Yayıcı - Yapıştırıcı |
Şeftali | Özellikle dixtred ve hale çeşitlerinde ağustosun ilk haftasında hazırlanan solüsyon ağaçlara püskürtülür. Bu uygulama ağaçları donlardan koruyacağı gibi meyve seyreltme işi de kendiliğinden halledilmiş olacaktır | 600-900mL + 50mL Yayıcı - Yapıştırıcı |
Çilek | Mahsule yatmayı sağlamak ve iri meyve elde etmek için çiçeklenmeden 3-4 hafta önce hazırlanan solüsyon püskürtülür. | 90-150 mL + 20mL Yayıcı - Yapıştırıcı |
Enginar | Turfanda enginar yetiştirmek ve yüksek verim elde etmek için hazırlanan solüsyon özellikle bitkilerin göbek kısmına püskürtülür. Normalden fazla gübre verilmeli ve zamanında sulamalıdır | 300 mL + 150 mL Yayıcı Yapıştırıcı |
Patates | Tohumluk olarak kullanılacak patatesler dikimden önce hazırlanan solüsyona daldırılır. Böylece çimlenme hızlanır ve düzenli çıkış olur | 30-60 mL |
Marul | Göbek bağlamayı teşvik etmek için hasattan 7-15 gün önce uygulama yapılır. Soğuk hava şartlarında yüksek doz uygulanır. | 60-120 mL + 20 mL Yayıcı - Yapıştırıcı |
Biber | Verimi artırmak için çiçeklerin yarısı meyve tuttuğunda hazırlanan solüsyon ilk uygulama, 2-3 hafta sonra ikinci uygulama yapılır | 180 mL + 20 mL Yayıcı - Yapıştırıcı |
Süs Bitkileri (Karanfil, Gül, Siklamen, Krizantem) | Kesme çiçekçilikte uzun sap ve iri çiçek elde etmek için kullanılır. | 240-300 mL + 50mL Yayıcı-Yapıştırıcı |